15 Mayıs 2012 Salı

Gökova'nın Prensesi Akyaka

Olağanüstü bir yoldan kıvrılarak aşağıya inerken karşınızda gördüğünüz muhteşem manzara Gökova körfezi ve kıyısındaki Akyaka'dır.Burada ilk hissedeceğiniz huzurdur.Deniz,dağ,orman ve siz.Akyaka'da fark edeceğiniz bir başka güzellik Nail Çakırhan evleridir.En ilginç olan Nail Bey'in mimarlık eğitimi almamış olması ama evlerin 1983 Ağahan Mimarlık ödülünü almış olmasıdır.


Eğer cesaretiniz varsa, yazın bunaltıcı sıcağında, buz gibi suyuyla Azmak'ta serinlemeyi deneyebilirsiniz.Ben o soğuğa dayanamamıştım...:)) Buraya çok yakın olan Boncuk koyunda kumsal köpekbalıklarının üreme yerini ziyaret edebilir, hatta yüzebilirsiniz.Şu ana kadar hiç bir insana saldırmadığını belirteyim...:))
Sedir adası ve civar koylara gezi yapan teknelerin turlarına katılabilirsiniz.Akyaka konaklama açısından çeşitlilik sunan bir yer.İster otel,ister pansiyon hatta kamp ve karavan için ayrılmış yerler var.
Ayrıca buraya gelip sessiz,huzurlu Çınar Koyu'nu görmeden olmaz.Denizin burada çok soğuk olduğunu hatırlatırım.Aslında genel olarak Akyaka diğer denizlere göre biraz daha soğuktur.Özellikle sıcak deniz sevenlerin bunu bilmesinde fayda var.

Konaklamaya gelince,azmak manaralı otelde kalmak istiyorsanız Ottoman Residence,Kordon Apart yada Yeşil Apart'ta kalabilirsiniz.Otel düşünürseniz (denize yakın) Yücelen Otel'i tavsiye ederim.
Benim tavsiyem özellikle Baga butik otel....:))
Akyaka'ya gidip ne yiyeceğim diye sorulmaz tabi ki balık hem de taze taze çeşit çeşit...
Eğer hala gitmediyseniz bu huzurlu körfeze bir uğrayın derim...:))

1 yorum:

  1. Merhaba Neval,blogunu Baga Butik Otel ile ilgili bilgi ararken buldum,iyiki de bulmuşum,sadece yarım saattir bakıyorum ama çok güzel bilgiler edindim,ellerine sağlık :) Biz de bu yaz bi kaç gün Akyaka'da kalmayı düşünüyoruz,sen Baga butik otelde mi kaldın,hizmet kalitesi falan nasıl? Biraz bilgi alabilir miyim? Çok teşekkürler.

    Fido :)

    www.fido-land.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...