25 Ocak 2012 Çarşamba

Balat.....

İstanbul'un ruhunun yaşadığı semtlerden biri Balat...1988 yılında Balat ve Fener Unesco Dünya Kültür mirası listesine girdi.Ardından Avrupa Birliğinden sağlanan fonlarla restorasyon çalışmaları başlatıldı.Evler yenilendi,butik oteller ve sanat galerileri,cafeler,restoranlar  açıldı, kısaca trend semt olma yolunda ilerliyor.Benim en çok ilgimi çeken sanat galerileri oldu.  Balart Sanat Evi, Arte İstanbul Balat Sanat Meydanı, Balat Kültür Evi, cam atölyesi olan Hepsi Hikaye bunlardan birkaçı...


Balart sanat evi sanatçı Beyhan Gürsoy tarafından açıldı.Bu merkezde şu an seramik kursları mevcut .
Balat'ta görülecek diğer önemli yerlerden biri de Rezan Has Müzesi...Şu an içinde Neolitik'ten Selçuklu'ya Sessiz Tanıklar sergisi 30 Mayıs'a kadar devam ediyor.Fotoğraf çekmek sizin için bir tutku ise Balat ve Fener'de kadrajlanmış kareleri yakalayabilirsiniz.Balat’ta cafeler de değişime ayak uydurmuş. Rum Lisesi’nden aşağıya doğru kıvrılan yokuştan inince karşınıza çıkan Vodina ve Hanımeli, hem fiyatlarıyla hem de yemekleriyle tercih edebileceğiniz kafelerden...Özellikle Vodina cafe'de ev yapımı reçellerden almanızı tavsiye ederim.



Balat'ın 133 yıllık şekercisini de unutmamak lazım..Merkez şekercisi çeşit çeşit lokum ve şekerleri ile çocuklar için kaçırılmayacak bir adres..Osmanlı'da yapılan güllü lokumu, esansla değil gülle yapıyorlar...:)).

Ben çok dizi meraklısı değilim ama merak edenler için bilgi ...Bir çok dizinin çekimi burada yapılıyormuş.Öyle Bir Geçer Zamanki,Bizim Yenge ve İffet burada çekilen diziler....:))
Sömestr tatili için, eski İstanbul'u tanımak adına mükemmel bir fırsat....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...