22 Kasım 2012 Perşembe

DunHuang'ın Renkleri...

2012- 2013 Çin- Türkiye Kültür Yılı dolayısıyla T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı , Çin Kültür Bakanlığı, DunHuang Akademisi ve China Arts & Entertainment Group ile birlikte düzenlenen ''DunHuang'ın Renkleri:İpek Yolu'na Açılan Büyülü Kapı' sergisi, Yunan, Roma, Budist, Hinduist, Gandhara sanatları ve OrtaAsya üslupları gibi Doğu ve Batı kültürlerinin birarada eridiği bir pota olarak kabul edilen DunHuang Mağaraları'nı İstanbul'a taşıyor.


Dünya Kültür Mirasları arasında yer alan ve tarihi İpek Yolu üzerindeki ayrıcalıklı konumu nedeniyle tarih boyunca farklı din ve kültürlerin buluşma noktası olan Çin'in DunHuang bölgesindeki DunHuang Mağaraları'ndan eşsiz sanat eserleri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi'nde sergilenmeye başlandı.7 Ocak 2013'e dek izlenebilecek olan 'DunHuang'ın Renkleri- İpek Yoluna Açılan Büyülü Kapı" sergisi beş ana bölümden oluşuyor. 
Sergide üç büyük mağaranın aynı ölçülerdeki yapımının reprodüksiyonu, 28 parça duvar resmi, 21 adet heykel, 250 parça küçük rölyef,10 adet eski müzik aleti, tuğla sanatı eserleri, sutralar, mağara sanatları yapımında kullanılan malzemeler yer alıyor. 
Sergi kapsamında 20-30 Kasım tarihleri arasında her gün 'DunHuang: Rüya Ülkem' başlıklı drama dans gösterisi Gangsu Eyaleti Dans Topluluğu tarafından sergilenecek. Gösteriler saat 18:30'da Tophane-i Amire Kültür Sanat Merkezi Tek Kubbe Salonu'nda yer alacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...