6 Eylül 2012 Perşembe

Zeynep Fadıllıoğlu ve Şakirin Camii...

Arkadaşım öve öve bitirememişti bu camiyi ve Zeynep Hanım'ın başarısını.Uluslararası ve ödüllü bir tasarımcı olan Zeynep Fadıllıoğlu, bu kez farklı bir cami tasarımına imza atmış.Gerçekten çok farklı ve şık bir cami olduğunu söyleyebilirim.Ama benim asıl hoşuma giden, cami tasarımına bir kadın elinin değmiş olması.Zaten uluslararası basın da en çok bu anlamda ilgilenmiş diyebilirim.Nasıl olup da bir Doğu ülkesinde, bir kadının cami tasarımı yaptığı merak konusu?


Caminin içindeki her detay, klasik camii görüntüsünün dışında.İçeriden bakınca,  bahçede dolaşan insanları görebiliyorsunuz.Özellikle, mihrap ve avize çok etkileyici.Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'nın girişinde yer alan  Şakirin Camisi'nin, kapalı ve açık otoparkı bulunuyor. Caminin içerisi, 500 kişilik bir cemaat alabilecek kapasitede yapılmış.


Üzerinde bir çok  tartışma konusu yapılmış, kimileri beğenmiş, kimileri hiç sevmemiş, ben çok beğendim.Üsküdar semtine yolu düşenlerin, Fransız ve İngiliz basının övgüyle bahsettiği  bu camiye uğramasını öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...