8 Haziran 2012 Cuma

Kabatepe Simülasyon Merkezi...

Dün ,Kabatepe Simülasyon Merkezi'nin açılışı yapıldı. Merkez,1915 Çanakkale Savaşı'nı (Deniz, Kara ve hava Muharebeleri), ziyaretçileri çeşitli Simülasyon ve Sunum Teknikleri ile anlatılarak 3 boyutlu bir yolculuğa çıkaracak.Bu merkezde 11 adet simülasyon odası, 1 adet konferans salonu, sabit koleksiyon müzesi, kafeterya mevcut olduğu açıklanıyor.İşte odalar ile ilgili basına aktarılan bilgiler:


1. Oda Çanakkale Platformu : Çanakkale Savaşları başlamadan önce Çanakkale’nin ve birliklerimizin durumu anlatılacaktır.

2. Oda Nusrat Mayın Gemisi : 24 metre uzunluğundaki bu odamızda, Nusrat Mayın Gemisinin üzerinde mayınların bulunduğu arka kısmından itibaren 22 metrelik bir maketi bulunmaktadır. Ziyaretçilerimiz odaya girdiklerinde kendilerini Mayın Gemisinin üzerinde bulacaklar. Bu odamızda, geminin zeminine yerleştirilen mekanik ve efekt sistemleriyle, gelen ziyaretçilerimiz 7 Martı 8 Marta bağlayan geceyi, Nusrat Mayın gemisinin üzerinde, denizde gider halde yaşayarak görmeleri temin edilecektir.

3. Oda : Ocean Zırhlı Gemisi : Bu odaya giren ziyaretçiler, kendilerini Ocean zırhlı gemisinin üzerinde bulacaklar. Platformun altına yerleştirilen mekanik sistemler vasıtasıyla, gemi üzerinde olduklarını hissederek, perdede yansıyan görüntüleri üç boyutlu olarak gözlükler vasıtasıyla seyredecek, ve kendilerini savaşın içerisinde hissedeceklerdir.

4. Oda : Koca Seyit Odası : Bu odadaki görüntüler de üç boyutlu olarak seyredilebilecek. Ocean Zırhlısının attığı top mermisinin Rumeli Mecidiyesi Tabyası’na düşmesiyle başlayacak ve Koca Seyit’in mermiyi kaldırarak Ocean Zırhlısını vurmasıyla tamamlanacak.

5. Oda : Harita Odası : Bu odada, Boğaz Savaşı’ndan sonra Kara Savaşlarına geçiş ve Kara Savaşlarının başlangıcı kabartmalı bir harita üzerinde projeksiyonla görüntü verilerek anlatılacaktır.

6. Oda : Hologram Odası : Kara Savaşlarının başlangıcı ve Mustafa Kemal’in, 57. Alay ile birlikte 261 Rakımlı tepede savaşa dahil olması anlatılacaktır.

7. Oda : Siper Odası : Ziyaretçiler, bu odada siper dekoru verilmiş olan bölümlerin içerisinde yerleşerek, çıkarma sonrası siper görüntülerini izleme imkanı bulacaklar ve kendilerini de dekorlardan dolayı o görüntülerin devamında hissedeceklerdir.

8. Oda : Kubbe Odası : Bu odada ziyaretçiler elli kişi kapasiteli koltukların olduğu platforma oturduktan sonra, platform yaklaşık 1,5 metre yükselerek ziyaretçileri kubbenin içerisine alacak. Bu odada bir hastane yerinin İngiliz gemileri tarafından bombalanması görüntüsü sonrasında, görüntü 360 dereceye dönüşecek ve ziyaretçiler platformun salınımı ve görüntülerin aşağıya doğru kaymasıyla gökyüzüne yükseldikleri hissine kapılacaklar, Boğazın ve Yarımadanın üzerinde havadan bir tur atacaklardır.

9. Oda : Çanakkale Geçilmez : Bu odada düşman birliklerinin geri çekilmesini gelen ziyaretçiler Türk askeri figürlerinin ve siper dekorlarının bulunduğu yerlerden seyredeceklerdir.

10. Oda : Anı Odası : Bu odada Türk ve Anzak askerlerinin anılarına yer verilecektir.

11. Oda : Modern Türkiye : Savaşlardan sonra ülkemizin her alanda gelmiş olduğu seviyeyi gösteren bir gösterim olacaktır.

Savaşla ilgili bilgilerin, gelecek nesillere aktarılması ve turistlere anlatılması açısından, geç kalmış ama doğru bir karar.En kısa sürede ziyaret edilecekler listesine girdi bile...Güzel bir hafta sonu dileğiyle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...