4 Haziran 2012 Pazartesi

Aklım Selimiye'de...

Bundan dört sene önce,teyzemin tavsiyesi üzerine gitmiştim Selimiye'ye.Huzurlu,sesssiz,sakin bir yer olduğunu söylemişti.Türkiye'de böyle yerler giderek azaldığı için kalkıp gitmiştim.İyi ki gitmişim.Aklım hala Selimiye'de.
Selimiye, Marmarise bir saat mesafede, dağların arasında saklı kalmış bir balıkçı köyü.Sakin ve sessiz denizi  göl gibi duruyor.Yatların uğramadan geçmediği bu cennet köşe, yıl boyu sıcak.Köyde iki restaurant var.İkisi de haklı bir üne sahip.Rezervasyonsuz yer bulamazsınız.Sardunya ve Aurora gerçekten birbirinden güzel deniz ürünleri ile sizi ağırlıyor.Gitmişken Paprika cafenin haşhaşlı kekini de yemeden dönmeyin.



Çevreye ayıracak bir kaç gününüz daha varsa Bozburun’u, Kızkumu’nu (denizin ortasında yürüyen insanları görüntülemek inanılmaz), gözleme va yayık ayranıyla meşhur Turgut Şelalesi’ni, Bayır Köyü’nü, Çiftlik ve Söğüt'ü mutlaka ziyaret edin.
Kalınabilecek yerler:
Bozburun: * Elixir Art/Sabrina’s Haus
* Dolphin Pansiyon
* Karia Bel
* Hotel Aphrodite

Selimiye: * Terrasses de Selimiye Butik Hotel
* Palmetto Beach Hotel n Luna Begonvil Hotel
*Beyaz Güvercin Motel

Söğüt: * Söğüt Doğan Pansiyon
* Söğüt Aşkın Pansiyonn Yakamoz Pansiyon

Çiftlik : * Green Platan
* Alarga Sail Boutique Hotel & yatch Club

Bayır Köyü son yıllarda jiplerle yapılan “safari” turlarının gözde durak noktası oldu. Mola verip, köy meydanındaki dev boyutlu tarihi çınar ağacının altındaki açık kahvelerden birinde bir çay ya da köpüklü ayran içmeyi unutmayın. Bu kocamış çınarın etrafında bir tur atmanın ömrü uzattığı söylenir...:))


Turgut köyündeki bu şelalede serinlemenin zevkini yaşayın.Yandaki resim Söğüt köyünün Saranda koyu.Civarda ki koylara tekne turları ile yada arabanızla ulaşabilirsiniz.Gittim unutamadım,eminim sizde unutamayacaksınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...